Historisk arkiv

Mangfoldsprisen 2010 til Coca Cola Drikker a.s.

Et godt eksempel på arbeid for mangfold i arbeidslivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

- Innvandrere utgjør en viktig del av arbeidskraften i Norge og mangfold har blitt et naturlig aspekt i det norske arbeidslivet, sier statsråd Tora Aasland som deler ut årets mangfoldpris.

- Coca-Cola Drikker a.s. viser at det er mulig å få til et godt fungerende mangfold på arbeidsplassen, og ikke minst at det lønner seg, avslutter statsråden.
 
Bedriftens tiltak for å legge til rette for mangfoldet blant de ansatte er et eksempel til etterfølgelse. Noen eksempler er: bønnerom, språkopplæring i arbeidstiden, fleksibel arbeidstidsordning i forhold til avvikling av ferie og fridager og tilpasset kantinedrift.

Mangfoldsprisen deles ut årlig og går til en offentlig eller privat virksomhet som har utmerket seg i forhold til etnisk mangfold på arbeidsplassen. Kriterier er blant annet forankring av mangfoldsarbeidet i virksomheten, andel etniske minoriteter i
bedriften og fokus på rekruttering av arbeidstakere med innvandrerbakgrunn.

Hensikten med prisen er å sette fokus på gode eksempler på mangfold i arbeidslivet, som kan gi kunnskap og inspirasjon til andre. Prisen bidrar også til et godt samarbeid med partene i arbeidslivet. Mangfoldsprisen ble delt ut første gang i 2005.

Juryen består av representanter fra partene i arbeidslivet. I år var det NHO, UNIO,
Akademikerne og Spekter. Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene (KIM) og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) utgjør sekretariatet for prisen.

Vinnere av prisen har vært NRK (2009), Lørenskog kommune (2008),
Hennig Olsen Is (2007), Ullevål Universitetssykehus (2006) og Posten
Norge (2005).

Les mer om saken på IMDi s nettsider