Historisk arkiv

250 000 kroner i strakstiltak til Uteseksjonen i Stavanger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Uteseksjonen i Stavanger har opplevd en sterk økning i henvendelser fra minoritetsungdom, unge innvandrere og asylsøkere. Dette har resultert i en rekke nye utfordringer i deres oppsøkende arbeid. Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet gir derfor 250 000 kroner i strakstiltak til Uteseksjonen.

Uteseksjonen i Stavanger har opplevd en sterk økning i henvendelser fra minoritetsungdom, unge innvandrere og asylsøkere. Dette har resultert i en rekke nye utfordringer i deres oppsøkende arbeid. Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet gir derfor 250 000 kroner i strakstiltak til Uteseksjonen.

Midlene skal gå til å forsterke Uteseksjonens oppsøkende arbeid rettet mot disse gruppene. Samtidig ønsker man å kartlegge hvilke behov ungdommene har som ikke blir dekket av det øvrige hjelpeapparatet. 

- Jeg mener det er viktig å sørge for å forebygge og forsterke innsatsen mot unge asylsøkere og unge innvandrere. Uteseksjonen gjør et viktig arbeid ved å møte ungdom på deres egne premisser der hvor de oppholder seg i det daglige, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

Støtten er en del av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementets tilskuddsordning Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn. Hittil i år har departementet fordelt om lag 48 millioner kroner til prosjekter i 23 byer gjennom ordningen.

 Lenke til fordeling av tilskuddsmidler 2010

Kontaktperson for Stavanger Kommune:

Tonje Hoff: (tonje.hoff@stavanger.kommune.no)

Telefon: 51913800