Historisk arkiv

Øker antall ansatte i det kommunale barnevernet med 12 prosent

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Regjeringen øremerket 240 millioner kroner for å styrke det kommunale barnevernet i statsbudsjettet for 2011. Nå er 400 nye stillinger fordelt. 81 prosent av landets kommuner har fått styrket sin barneverntjeneste.

- Dette er en stor satsing på barnevernet og viser at denne regjeringen leverer konkrete resultater til de som trenger det aller mest. Vårt fremste mål har vært å øke kapasiteten i det kommunale barnevernet der behovet har vært størst. Barn og unge skal ikke vente på å få hjelp hvis de trenger det, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

Over hele landet har fylkesmennene behandlet søknadene fra kommunene og fordelt midlene. Fredag 18. mars sendte fylkesmennene sine svarbrev til kommunene. Kommunene er nå klare til å rekruttere nye ansatte til barnevernet.

Kommunene har over flere år arbeidet for å styrke barn og unges oppvekst- og levekår. Likevel har antallet saker i barnevernet økt betydelig de siste årene. Veksten i antall stillinger har ikke holdt tritt med den økende saksmengden i barneverntjenestene.

- De siste årene har økningen i stillinger i gjennomsnitt bare vært 3 prosent. Gjennom årets satsing vil antall ansatte i landets barneverntjenester øke med 12 prosent. Dette vil utgjør en betydelig forskjell for barna. Flere barn vil få hjelp, sier statsråd Lysbakken.

Regjeringen har bevilget 240 mill kroner til 400 stillinger i det kommunale barnevernet.

- 400 stillinger er det antallet ansatte vi mener det er mulig å kunne rekruttere i løpet av et år. Det at kommunene har søkt om flere stillinger viser at behovet for å ansette flere i  det kommunale barnevernet er stort, sier statsråd Lysbakken.

I øremerkingen ble det også satt av penger til kompetanseløft for ansatte i det kommunale barnevernet. Flere kommuner har søkt og fått innvilget midler til å øke kompetansen.

Landsoversikt, fylkesoversikt med alle kommuner og kontaktpersomer hos Fylkesmennene:

Interkommunalt samarbeid