Historisk arkiv

IKEA får mangfoldsprisen 2011

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

IKEA får prisen for sitt arbeid med å skape en konkurransedyktig arbeidsplass med rom for ulikheter og mangfold.

Mangfoldsprisen går til en bedrift som har utmerket seg i arbeidet med etnisk mangfold på arbeidsplassen. IKEA er opptatt av å rekruttere ansatte med innvandrerbakgrunn, og har lagt vekt på at butikkene deres skal speile befolkningssammensettingen i nærområdet.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken delte i dag ut prisen til IKEA i deres butikk på Furuset. Butikken har ansatte fra 57 ulike nasjonaliteter, og 62 prosent av de ansatte her har innvandrerbakgrunn.

- IKEA har arbeidet målrettet med å rekruttere innvandre. Dette har resultert i at IKEA i dag er en av virksomhetene som har kommet lengst i å ha ansatte med innvandrerbakgrunn på ulike nivåer i organisasjoner, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

Mangfoldsprisen

Hensikten med prisen er å løfte fram de gode eksemplene på etnisk mangfold i arbeidslivet, som kan inspirere andre. Juryen kårer en vinner av prisen ut fra kriterier som forankring av mangfoldsarbeidet i virksomheten, andel av etniske minoriteter og rekruttering.

I fjor gikk prisen til Coca-Cola. Tidligere vinnere har vært NRK (2009), Lørenskog kommune (2008), Hennig Olsen Is (2007), Ullevål Universitetssykehus (2006) og Posten Norge (2005).

Juryen består av representanter fra partene i arbeidslivet (i år Virke, YS, KS
og LO), Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene (KIM) og Arbeids og velferdsdirektoratet. IMDi utgjør sekretariatet for prisen.