Historisk arkiv

En fiks designkonkurranse for en fiks blogg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Har du en designspire i deg? Eller er du kanskje designer på heltid? Og kan enkel programmering? Nå kan du vinne 30 000 kroner!

Avdeling for IKT- og Fornying (AIF), som er en del av Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD), har ansvaret for å finne fikse måter å fikse Norge på. Det er denne avdelingen som jobber med de stiligste og mest nytenkende tingene for tiden (i hvert fall ifølge oss selv), som for eksempel sosiale medier, fornying av offentlig sektor, klarspråk, IT-politikk, og viderebruk av offentlige data. Samtidig, og i tråd med god, gammel embetsskikk, skal vi heller ikke stikke under en stol at «underhånden», «forankring» og «lyttepost» er blant de mest populære ordene i avdelingen, eller at «byråkrat» blir brukt som en hedersbetegnelse.

Derfor er det litt stas (og litt skremmende) at vi har bestemt oss for å lage en blogg. Bloggen skal ha navnet «Fornyings- og IKT-bloggen», som kanskje er et litt traust, men også et temmelig presist navn.

Selv om navnet kanskje ikke er av de sprekeste, kunne vi imidlertid tenke oss å ha et litt spenstig grafisk design på bloggen. Derfor lanserer vi designkonkurransen «En fiks designkonkurranse for en fiks blogg». Du kan enten sende designforslaget ditt på e-post til kfy (at) fad.dep.no (merkes «Designkonkurransen»), twitre det med hashtaggen #fiksdesign eller lenke til bildet fra en kommentar på http://blogg.regjeringen.no/fiks innen 20. september.

Vinneren blir avgjort av en intern jury i FAD. Det eneste som kreves for å delta i konkurransen, er at du sender inn skjermbilder av designforslaget. Men før du får utbetalt premien på 30 000 kroner (som for øvrig er helt vanlig, skattebelagt inntekt), må du implementere designet i et penskrevet Wordpress-innstikk. Dette vil vi regulere nærmere i en egen kontrakt med den som vinner konkurransen.  Departementet står fritt til å tilgjengeliggjøre koden med en åpen lisens, og til å bruke designet til hva vi vil på et senere tidspunkt (dette gjelder selvsagt kun vinnerdesignet).

Vi ønsker gode og nytenkende designforslag, men innenfor rammen av departementenes grafiske designprogram. Det kan du lese mer om her: http://www.design.dep.no. Husk også på at bloggen er en faglig blogg --- en byråkratblogg, så designet bør nok ikke ta helt av --- i hvert fall ikke om du ønsker å vinne konkurransen. Vi antar også at det mest praktiske er å få designforslaget tilsendt i små jpg- eller png-filer.

Har du spørsmål? Spør @fornyingsdep på Twitter eller ring til:

  • Kaja Falck-Ytter på telefon 22 24 44 78
  • Sverre Andreas Lunde-Danbolt på telefon 41 48 04 95