Historisk arkiv

Felles krav til IKT-investeringer i staten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Et nytt rundskriv skal bidra til bedre ikt-investeringer i staten. Her stilles det krav både til hvordan slike innkjøp skal samordnes, sikkerhet og hvordan de ulike systemene skal kunne spille sammen.

Et nytt rundskriv skal bidra til bedre ikt-investeringer i staten. Her stilles det krav både til hvordan slike innkjøp skal samordnes, sikkerhet og hvordan de ulike systemene skal kunne spille sammen. Rundskrivet tar også opp hvilke standarder forvaltningen skal benytte, og hvordan det skal legges til rette for at offentlig informasjon skal kunne viderebrukes. Bruk av elektronisk faktura er også ett av kravene.

Innkjøpene skal i størst mulig grad foretas i lokal regi, og rundskrivet er ment å gi et bedre beslutningsgrunnlag både lokalt og sentralt. Noen krav er blitt mer tydelige. Blant annet må forventede gevinster ved tiltaket komme fram i budsjettprosessen, og det må lages en plan for realisering av gevinstene.

Der hvor det er nødvendig å søke om midler fra Finansdepartementet, må fagdepartementet sende kopi av budsjettforslaget til Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD). Sammen med budsjettforslaget skal det følge med et utfylt skjema, der virksomheten dokumenterer hvordan forslaget ivaretar statens felles krav på IKT-området. FAD vurderer forslagene i forhold til disse føringene, og avgir en uttalelse til Finansdepartementet før regjeringens første budsjettkonferanse i mars.

Målgruppen for rundskrivet er primært departementene og statlige virksomheter. Leverandører og konsulentbransjen vil også ha nytte av å gjøre seg kjent med retningslinjene. Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) har laget en nettside www.prosjektveiviseren.no som gir støtte for planlegging og gjennomføring av IKT-relaterte prosjekter i offentlig forvaltning.

Rundskriv P-11/2011: Samordning og styring av IKT-relaterte investeringer i staten