Historisk arkiv

Praktisk veileder i klarspråk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

”Klar, men aldri ferdig” er tittelen på en ny bok som beskriver hvordan offentlige virksomheter kan få et klarere og mer brukervennlig språk. Den gratis boka består av konkrete råd og en rekke erfaringer fra klarspråksprosjekter i ulike virksomheter, slik som Utlendingsdirektoratet og Statens pensjonskasse.

Klar, men aldri ferdig er tittelen på en ny bok som beskriver hvordan offentlige virksomheter kan få et klarere og mer brukervennlig språk. Den gratis boka består av konkrete råd og en rekke erfaringer fra klarspråksprosjekter i ulike virksomheter, slik som Utlendingsdirektoratet og Statens pensjonskasse.


Boka Klar, men aldri ferdig formidler resultater og erfaringer fra de to første årene av arbeidet med prosjektet Klart språk i staten. Prosjektet har blant annet delt ut over 5 millioner kroner i støtte til språkforbedringstiltak i 60 statlige virksomheter

Ved lansering 17. januar 2011 ble Klar, men aldri ferdig sendt ut til alle landets statlige virksomheter og noen kommuner. Boka er gratis og kan bestilles eller lastes ned fra klarspråk.no.

Prosjektet Klart språk i staten er et samarbeid mellom Difi og Språkrådet. Prosjektet ble lansert av Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet i mars 2009 og har som formål å hjelpe offentlige virksomheter med å skrive bedre, klarere og mer mottakervennlig.

Bestill boka via bestillingsskjemaet hos klarspråk.no

Last ned boka fra klarspråk.no (pdf)