Historisk arkiv

Vi må finne en felles standard

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud svarer på Morten Sæthres utfordring om føringer for det offentliges bruk av elektroniske rekrutteringsløsninger.

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud svarer i Aftenposten 23. mars på Morten Sæthres utfordring om føringer for det offentliges bruk av elektroniske rekrutteringsløsninger.

I kronikken ”Jobbsøking anno 2010” som stod på trykk i Aftenposten torsdag 18.mars, utfordrer Morten Sæthre Fornyings-, administrasjons og kirkedepartementet på å legge noen føringer for det offentliges bruk av elektroniske rekrutteringsløsninger.  I kronikken tegner han et bilde  av en kronglete og lite effektiv prosess for arbeidssøkende som ikke kan gjenbruke CV-opplysninger fra en rekrutteringsløsning til en annen.

Som fornyingsminister er jeg opptatt av å få innspill fra innbyggere på hvordan vi kan fornye offentlige tjenester. Sæthres innlegg viser at dagens situasjon med forskjellige elektroniske rekrutteringsløsninger, som også staten og kommuner bruker, verken er smart eller særlig effektiv bruk av jobbsøkernes tid. Vi vil derfor nå ta initiativ til et møte med de største aktørene for rekrutteringsløsninger for å få en god dialog om hva vi kan gjøre for å bedre dagens situasjon. Jeg har i motsetning til Sæthre ikke tro på at alle skal pålegges å bruke én og samme løsning (Sæthre foreslår bare bruk av Webcruiter). Målet med vårt møte med aktørene er å diskutere og vurdere muligheten for å utvikle én felles standard for CV-løsninger, slik at arbeidssøkende enkelt og greit kan lagre en fil med alle CV-opplysninger på sin PC, og laste opp og gjenbruke den i hvilken som helst nettbaserte rekrutteringsløsning.