Historisk arkiv

Ny veileder:

Lettere å tolke støtteregler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Reglene for offentlig støtte kan være kompliserte, men nå skal det bli lettere å tolke dem. Fornyings- og administrasjonsdepartementet gir i disse dager ut en veileder rettet mot både kommuner, statlige organer og andre som forvalter offentlige midler.

Reglene for offentlig støtte kan være kompliserte, men nå skal det bli lettere å tolke dem. Fornyings- og administrasjonsdepartementet gir i disse dager ut en veileder rettet mot både kommuner, statlige organer og andre som forvalter offentlige midler. Statsstøtte er i følge EØS-regelverket i utgangspunktet forbudt, men det finnes en rekke unntak som gjør det mulig å støtte næringsutvikling, forskning og utvikling og andre ønskelig tiltak.

-Jeg er glad for at vi nå kan tilby et svært nyttig redskap til folk som må forholde seg til et omfattende og  til dels komplisert regelverk. Her vil de både kunne oppdage nye muligheter og få et bedre overblikk over hvilke begrensninger som gjelder, sier Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Departementet har lagt vekt på å gjøre informasjonen oversiktlig og lett tilgjengelig. Veilederen retter seg i hovedsak mot offentlige instanser, men inneholder også mye relevant informasjon for bedrifter som vurderer å søke støtte.