Historisk arkiv

Regjeringen gir retningslinjer for informasjonssikkerheten:

- Informasjonssikkerhet handler om å forebygge kriser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Samfunnet vårt er blitt mer avhengig av IKT og Internett. Samtidig er vi blitt mer sårbare for driftsavbrudd og for tap av verdifull eller konfidensiell informasjon. Dette går frem av Nasjonale retningslinjer for å styrke informasjonssikkerheten, som Regjeringen lanserte i dag.

Samfunnet vårt er blitt mer avhengig av IKT og Internett. Samtidig er vi blitt mer sårbare for driftsavbrudd og for tap av verdifull eller konfidensiell informasjon. Dette går frem av Nasjonale retningslinjer for å styrke informasjonssikkerheten, som Regjeringen lanserte i dag.  – Ledere i offentlige og private virksomheter må styrke fokuset på informasjonssikkerhet, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

- Informasjonssikkerhet handler om å forebygge kriser. Når en krise inntreffer blir verdien av informasjon og god informasjonssikkerhet tydelig for oss. Utfordringen for mange virksomheter er å prioritere arbeidet med informasjonssikkerheten i det daglige, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

- Den enkelte virksomhet, enten denne befinner seg i privat, statlig eller kommunal sektor må innse at IKT-infrastrukturen er en kritisk faktor for å nå virksomhetens mål. Informasjonssikkerhet er derfor et ansvar virksomhetsledere må ta med største alvor. Disse retningslinjene bør ligge på pulten til enhver leder som tar jobben sin alvorlig, sier Grande Røys.

Nasjonale retningslinjer for informasjonssikkerhet har som formål å rettlede statlige og kommunale virksomheter og skape en felles forståelse for hvilke utfordringer vi står overfor, rettlede den enkelte virksomheten til å gjøre de riktige valgene, skape en kultur som ivaretar informasjonssikkerheten og identifisere områder der det er behov for å gjøre en ekstra innsats for å styrke den nasjonale informasjonssikkerheten.

Retningslinjene er utarbeidet av Justisdepartementet, Samferdselsdepartementet, Forsvarsdepartementet og Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD). FAD har koordinert arbeidet.

Nasjonale retningslinjer for å styrke informasjonssikkerheten

Les mer: