Historisk arkiv

Staten styrker varslerne

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Rettssikkerheten til ansatte som varsler om kritikkverdige forhold i staten skal styrkes. Fornyings- og administrasjonsdepartementet har nå sendt et utkast til retningslinjer for varslingsrutiner i statstjenesten ut på høring.

Rettssikkerheten til ansatte som varsler om kritikkverdige forhold i staten skal styrkes. Fornyings- og administrasjonsdepartementet har nå sendt et utkast til retningslinjer for varslingsrutiner i statstjenesten ut på høring. Disse skal gjøre det lettere for ansatte å vite hvordan de skal gå fram hvis de mener det er behov for å varsle.

- For meg og regjeringen er det viktig at staten går foran med et godt eksempel. Jeg forutsetter at statlige arbeidsgivere nå får fortgang i arbeidet med å legge til rette for intern varsling, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Retningslinjene vil ikke fastsette konkrete rutiner for de ulike statlige arbeidsplassene. Rutinene må tilpasses behovet og situasjonen i den enkelte virksomhet. Departementet vil likevel vurdere å utarbeide en ”varslingsplakat” som oppsummerer hva slike varslingsrutiner bør omfatte.