Historisk arkiv

Staten vil dele på reiseregningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Fornyingsdepartementet vil bruke delingskulturen på Internett til å utvikle statens reiseregning, et av de mest populære tilbudene på offentlige nettsteder. Nå legger departementet den nyutviklede programvaren ut for fri bruk og endring.

Svært mange både i offentlig og privat sektor benytter dette elektroniske skjemaet, som nå lanseres i ny versjon. I tillegg til å dra nytte av ny funksjonalitet, vil brukerne nå kunne være med på å utvikle programmet videre. Ved å gjøre løsningen tilgjengelig som fri programvare vil brukerne både kunne tilpasse programmet lokale behov, og bidra til å forbedre programmet til glede for alle. Neste versjon av reiseregningen ønsker departementet skal utvikles i samarbeid med alle som ønsker å delta.

- Å dele teknologi skaper innovasjon og er en ny måte å jobbe sammen på. Kreative hoder kan utvikle nye funksjoner. Kanskje noen vil koble reiseregningen opp mot for eksempel GPS? Mulighetene er mange og jeg håper dette får det til å klø i noen programmererfingre, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

Den gamle reiseregningen krevde operativsystemet Windows. I motsetning til den gamle, kan den nye reiseregningen brukes uavhengig av valg av operativsystem. Fornyingsdepartementet har også gjort reiseregningen mer brukervennlig.

- Den nye reiseregningen er mye enklere og kjappere å bruke enn den gamle. Vi vil spare mange for mye tid, men det er sikkert en del ting vi ikke har tenkt på. Nå får vi se hva folk der ute kan finne på, sier Grande Røys.


Alt om reiseregningen finner du på www.reiseregningen.no

Skjermdump av åpningsbildet til det nye programmet reiseregningen.no