Historisk arkiv

Nettportalene må ta inn boligannonser fra private

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Nå skal du snart selv få annonsere boligen din på de store nettportalene. Fra 1. januar 2010 blir det forbudt å stenge ute boligannonser fra privatpersoner.

Nå skal du snart selv få annonsere boligen din på de store nettportalene. Tidligere har for eksempel Finn.no nektet private boligselgere adgang. Bare advokater og eiendomsmeklere har fått slippe til. Men denne uken har fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys vedtatt en forskrift som fra 1. januar 2010 forbyr nettportalene å stenge noen ute.

- Vi vil gjøre det enklere for boligeieren å selge huset sitt selv og dessuten åpne for at andre aktører kan tilby folk tjenester når de vil selge boligen. Dette vil kunne føre til større konkurranse og lavere priser, noe som er til fordel både for selgere og kjøpere, sier Grande Røys.

Internett er i dag kanskje den viktigste markedsplassen for kjøp og salg av boliger, og nettportalenes praksis har gjort det vanskelig for boligeierne å selge sine boliger uten å benytte tradisjonelle eiendomsformidlere.

Forskrift om tilgang til boligannonsering på Internett (PDF)