Historisk arkiv

Vil åpne nettportalene for boligannonser fra privatpersoner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Det skal bli slutt på at nettportaler som for eksempel Finn.no, får stenge ute boligeiere som vil legge ut boligannonser.

Det skal bli slutt på at nettportaler som for eksempel Finn.no, får stenge ute boligeiere som vil legge ut boligannonser. Bare de som har eiendomsmeglerbevilling får i dag annonsere på disse sidene. For et halvt år siden ba fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys Konkurransetilsynet vurdere hvordan man kunne stanse denne praksisen. Denne uken mottok hun et forslag fra tilsynet om en ny forskrift som sikrer alle lik tilgang til nettportalene.

- Vi vil gjøre det enklere for boligeieren å selge huset sitt selv og dessuten åpne for at andre aktører kan tilby folk tjenester når de vil selge boligen. Dette vil kunne føre til større konkurranse og lavere priser, noe som er til fordel både for selgere og kjøpere, sier Grande Røys.

Konkurransetilsynet har tidligere fått flere henvendelser fra folk som ikke har sluppet til på nettportalenes annonsesider, men dagens konkurranselov har ikke gitt grunnlag for å gripe inn.

- Målet er å sende et utkast til forskrift ut på høring så raskt som mulig, sier Grande Røys.

Se også brev fra Konkurransetilsynet til Fornyings- og administrasjonsdepartementet på tilsynets nettsider