Historisk arkiv

Norge - en digital nasjon i verdenstoppen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

EU har analysert Norge som digital nasjon. Konklusjonen er klar i en ny rapport: Norge er i verdenstoppen når det gjelder bredbåndsutbredelse, internettbruk og likestilt deltagelse i det digitale samfunnet.

- Å komme så godt ut i en undersøkelse er selvfølgelig svært gledelig. Jeg er stolt over at vi i Norge har et inkluderende informasjonssamfunn og hvor elektroniske offentlige tjenester brukes mye. For å bevare og utvikle velferdsstaten må vi ta i bruk IKT på flere områder og på smartere måter, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

EU-rapporten heter ” Europe’s Digital Competitiveness Report” og tar for seg bruk av IKT i europeiske land inkludert Norge. Rapporten er den offisielle femårs-vurderingen av EØS- og EU-landenes utvikling av IKT-modenhet. Statistisk Sentralbyrå er en viktig leverandør av norske tall, og Fornynings-, administrasjons- og kirkedepartementet har bidratt til å finansiere arbeidet.

Landanalysen av Norge inneholder mange godord:

  • Norge er i front når det gjelder internettilgang, med høy dekningsgrad på bredbånd. Bare i Sverige og Island har en større andel av hjemmene bredbånd. Trådløst bredbånd og 3G brukes mer i Norge enn gjennomsnittet i EU. 86 prosent av norske innbyggerne er koblet til Internett, og 42 prosent kobler seg på trådløse nettverk utenfor hjem og jobb.
     
  • Norge er i verdenstoppen når det gjelder internettbruk, både når det gjelder frekvens og type aktiviteter. 76 prosent av innbyggerne bruker Internett daglig, og 77 prosent har nettbank.
     
  • Norge er det beste enkeltlandet når det gjelder digital inkludering, hvor alle grupper deltar i informasjonssamfunnet. Spesielt står norske seniorer frem som mer deltagende og nettkyndige enn i andre land
     

Last ned: