Historisk arkiv

Presseinvitasjon/ priv. til red.

DaVinci-rapporten klar!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Det finnes store gevinstmuligheter ved å øke IKT-samarbeidet i kommunal sektor og mellom stat og kommune. Dette kommer frem i en fersk rapport gjort av Devoteam daVinci. Rapporten presenteres for statsråd Rigmor Aasrud fredag 4. mars.

Tid: Fredag 4.mars kl. 9.30 – 10.30
Sted: Statsrådens møterom, Akersgata 59.
Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Vibeke Schjem 402 36 733

DaVinci-rapporten tegner et bilde av situasjonen i dag mulighetene og utfordringene:

  • Kommunene står for en stor andel av de offentlige tjenestene til innbyggere og næringsliv. IKT blir stadig viktigere for produksjonen av disse tjenestene.
  • Fellesoffentlige IKT-løsninger og registre som staten står ansvarlig for, er i flere tilfeller dårlig tilrettelagt for kommunal bruk.
  • Landets 430 kommuner har mange likhetspunkter når det gjelder behov for IKT-løsninger. Dagens interkommunale samarbeid utnytter dette bare til en viss grad.

Les rapporten: Felles IKT-utvikling i kommunal sektor

Bakgrunnsinformasjon: I 2010 nedsatte fornyingsminister Rigmor Aasrud en arbeidsgruppe med representanter fra KRD, KS, Difi og FAD. Arbeidsgruppen sin oppgave er å gi anbefalinger om tiltak som kan bidra til at kommunene blir bedre rustet til ”det digitale spranget”.  Denne utredningen ble bestilt med ønske om at arbeidsgruppen skulle få et bredere faktagrunnlag og noen skisser og jobbe uti fra.