Historisk arkiv

Enighet i lønnsoppgjøret i staten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

- Jeg vil gi partene ros for at det er oppnådd enighet i lønnsoppgjøret innenfor en forsvarlig ramme. Dette var viktig for ikke å legge press på norsk økonomi, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud.

LO Stat, YS Stat, Unio og Akademikerne kom fredag kveld til enighet med staten under årets lønnsoppgjør.  Oppgjøret har en ramme på 3,9 prosent og sikrer en lønnsvekst som ligger innenfor de rammene som konkurranseutsatt sektor legger.

- Det har vært gode og konstruktive forhandlinger. Vi har fått en løsning på oppgjøret uten å gå veien om mekling, og det er vi veldig fornøyde med, sier Aasrud.

Alle ansatte i staten får et lønnstillegg på minst 7000 kroner. I tillegg er det satt av 0,15 prosent til lokale forhandlinger per 1. oktober 2011. Forhandlingsresultatet bidrar til at alle ansatte i staten opprettholder kjøpekraften.

-Lønnsoppgjørene må være i tråd med det som er bærekraftig for norsk økonomi over tid. Årets oppgjør ivaretar dette, samtidig som oppgjøret viderefører og forsterker den gode likelønnsprofilen fra fjorårets hovedtariffoppgjør, sier Rigmor Aasrud.

Protokoll og ny hovedlønnstabell (PDF)