Historisk arkiv

Presseinvitasjon/priv.til red:

Enklere å søke jobb

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Nå skal det bli slutt på å måtte taste inn samme opplysninger om og om igjen i stadig nye CV-portaler når du søker i jobb. 22.juni lanserer rekrutteringsbransjen en felles digital CV-standard, etter initiativ fra fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Bakgrunnsinformasjon: 18.mars i fjor skrev jobbsøker Morten Sæthre dette i en kronikk i Aftenposten: ”Det finnes en grense for hvor mange ganger du kan opprette ny brukerkonto og plotte inn personalia og CV før du føler deg som et offer for moderne teknologi”. Han ønsket en felles CV-standard. Denne ideen var også lansert av Haakon Meland Eriksen i konkurransen ”Et smartere Norge” arrangert av Dagens IT.

På bakgrunn av dette inviterte fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud sentrale leverandører av rekrutteringsportaler på nett til et møte. De ble utfordret til å utvikle en felles CV-standard for å lette jobbsøkernes hverdag, dette har leverandørene gjort.

  • Gjennomsnittsnordmannen bytter jobb mer enn 10 ganger i sitt liv.
  • Arbeidsgruppa har bestått av WebCruiter, Finn.no, JobbNorge, HR Manager, Lumesse og NAV.
  • ”Portable CV” gjør det mulig, med et tastetrykk, å flytte CV-en fra en rekrutteringsportal til en ny rekrutteringsportal neste gang du søker jobb.


Tid: Onsdag 22.juni kl 11.00 – 12.30
Sted: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet
Pressekontakt: Vibeke Schjem 40236733