Historisk arkiv

Enklere å søke jobb

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

I dag lanserer rekrutteringsbransjen en felles digital CV-standard, etter initiativ fra fornyingsminister Rigmor Aasrud. Nå skal det bli slutt på å måtte taste inn samme opplysninger om og om igjen i stadig nye CV-portaler når du søker i jobb. To frustrerte innbyggere startet det hele.

”Det finnes en grense for hvor mange ganger du kan opprette ny brukerkonto og plotte inn personalia og CV før du føler deg som et offer for moderne teknologi” skrev en frustrert Morten Sæthre i Aftenposten 18.mars i fjor. Han ønsket en felles CV-standard. Denne ideen var også lansert av Haakon Meland Eriksen i konkurransen ”Et smartere Norge” arrangert av Dagens IT.

Dermed inviterte fornyingsminister Rigmor Aasrud sentrale leverandører av rekrutteringsportaler på nett til et møte, og utfordret dem til å utvikle en felles CV-standard for å lette jobbsøkernes hverdag.

- Gjennomsnittsnordmannen bytter jobb mer enn 10 ganger i sitt liv. Mange av oss sender flere jobbsøknader for hvert jobbskifte, og vi gjør det på nett. Som nyutdannet søker også mange på ekstra mange jobber. Jeg er derfor glad for arbeidssøkerne nå kan bruke tid på annet enn å fylle ut den samme CV-er gang på gang, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Leverandørene har nå brukt det siste året på å utvikle ”Portable CV”. Dette er et standard format som gjør at du kan lagre opplysninger fra én CV i en rekrutteringsportal, og med et tastetrykk flytte CV’en til en ny rekrutteringsportal neste gang du søker jobb. Arbeidsgruppa bland leverandørene har bestått av WebCruiter, Finn.no, JobbNorge, HR Manager, Lumesse og NAV. Alle aktørene i arbeidsgruppa vil ta i bruk den nye standarden i sine arbeidssøkings- og CV-systemer fortløpende.

Se også innlegg om dette på Fiks-bloggen: CV-sløsing?
Her kan du også legge inn kommentarer.