Historisk arkiv

GRECO tilfreds med norske korrupsjonstiltak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Europarådets verktøy mot korrupsjon, GRECO (Group of States against Corruption), er godt fornøyd med norske myndigheters arbeid mot korrupsjon.

Europarådets verktøy mot korrupsjon, GRECO (Group of States against Corruption), er godt fornøyd med norske myndigheters arbeid mot korrupsjon. I en rapport konstaterer gruppen at Norge har tatt initiativ til betydelige reformer som vil kunne innfri samtlige av GRECOs anbefalinger (rekommandasjoner) i løpet av de kommende 18 måneder.

- Vi har tatt rapporten og forslagene fra GRECO på alvor. Jeg er glad for at vi nå får positive tilbakemeldinger på at GRECO er fornøyd med jobben som gjøres her i Norge. Vi er ennå ikke helt i mål, men med det arbeidet vi har satt i gang vil komme i mål innen fristen som GRECO har satt, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Anbefalingene dreier seg om å styrke regelverket både i forbindelse med kriminalisering av korrupsjon og når det gjelder innsyn i partifinansiering. Norge har allerede gjennomført fire av rekommandasjonene, mens de andre fire delvis er gjennomført. Det dreier seg om forslag om endringer i partiloven, som blant annet vil åpne for bedre kontroll av partienes økonomi og mer fleksible sanksjoner.

Norsk oversettelse av GRECOs oppfølgingsrapport om Norge (PDF)