Historisk arkiv

Regjeringen støtter etableringen av Senter for konkurransepolitikk i Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

- Vi støtter oppstarten av et nasjonalt senter for konkurransepolitikk i Bergen. Forutsetningene for å bygge opp et slik nasjonalt senter i Bergen er svært gode. Byen har et omfattende akademisk miljø med interesse for og kunnskaper om konkurranseøkonomi og konkurranserett, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

- Vi støtter oppstarten av et nasjonalt senter for konkurransepolitikk i Bergen. Forutsetningene for å bygge opp et slik nasjonalt senter i Bergen er svært gode. Byen har et omfattende akademisk miljø med interesse for og kunnskaper om konkurranseøkonomi og konkurranserett, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet støtter oppstarten av senteret med 500.000 kroner.

Planene om å etablere et nasjonalt senter for konkurransepolitikk ble lansert av konkurransedirektør Knut Eggum Johansen under et seminar torsdag 17. mars. Senteret skal etableres av Konkurransetilsynet i samarbeid med Universitetet i Bergen (UiB) og Norges Handelshøyskole (NHH).

- Vår ambisjon er å gjøre Bergen til en hovedstad for konkurransepolitikk – ikke bare i Norge, men i Norden og på sikt kanskje også i Europa, sier konkurransedirektør Knut Eggum Johansen.

Etableringen av senteret vil bidra til mer tverrfaglighet og samarbeid:
- Konkurransepolitikk er tverrfaglig, og det er viktig å sikre samspillet mellom fagfeltene juss og økonomi. Det nye senteret skal bygge videre på kompetansen som allerede finnes ved UiB, NHH og Konkurransetilsynet, sier Eggum Johansen.

Bergen Centre for Competition Law and Economics (BECCLE) skal blant annet samle de faste faglige ansatte ved UiB og NHH, postdocs og doktorgradsstipendiater som jobber med konkurransepolitiske spørsmål i ett miljø. Senteret skal spille en aktiv rolle både i forskning og undervisning og ved å arrangere seminarer og konferanser innen fagfeltet konkurransepolitikk.

Nyheten om senteret ble sluppet på et seminar arrangert av Konkurransetilsynet i forbindelse med at Knut Eggum Johansen slutter som konkurransedirektør ved utgangen av mars.