Historisk arkiv

De tre siste prostene er utnevnt i statsråd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

- I dag gjennomførte vi et historisk møte hos Kongen. De tre prostene som ble utnevnt, er de siste prostene som blir utnevnt i statsråd. Når Stortinget i løpet av våren vedtar endringene i kirkeloven som regjeringen har foreslått, vil prostene i framtida bli utnevnt av kirken selv gjennom bispedømmerådene, sier kirkeminister Rigmor Aasrud.

- I dag gjennomførte vi et historisk møte hos Kongen. De tre prostene som ble utnevnt, er de siste prostene som blir utnevnt i statsråd. Når Stortinget i løpet av våren vedtar endringene i kirkeloven som regjeringen har foreslått, vil prostene i framtida bli utnevnt av kirken selv gjennom bispedømmerådene, sier kirkeminister Rigmor Aasrud.
 

Sokneprest Roar Tønnessen (51) er utnevnt til prost i Kongsberg prosti i Tunsberg bispedømme.

Roar Tønnessen har vært prest i ulike stillinger i Kongsberg siden 1991. Han har i perioder også fungert som prost. Tønnesen tok teologisk embetseksamen og praktisk-teologisk eksamen i 1985. Før han kom til Konsberg, arbeidet han som sykehusprest i Hammerfest. I 1996/1997 hadde han en utdanningsstilling og et forskningsstipend ved Modum Bad.
 

Sokneprest Gustav Danielsen (60) er utnevnt til prost i Nord-Innherad prosti i Nidaros bispedømme.

Gustav Danielsen har vært sokneprest i Frosta og Åsen siden 1986. Han avla teologisk embetseksamen i 1977 og praktisk-teologisk eksamen i 1978.  Danielsen har tidligere vært distriktssekretær og programsekretær i Norges KFUM-speidere.
 

Sokneprest Leif Jørn Hvidsten (61) er utnevnt til domprost i Hamar.

Leif Jørn Hvidsten er i dag sokneprest i Furuset sokn i Oslo. Han avla teologisk embetseksamen i 1977 og praktisk-teologisk eksamen i 1978. Hvidsten har tidligere vært studentprest i Trondheim (1979-1983) og i ulike prestestillinger i Hamar bispedømme (1983-1998). Fra 1998 til 2008 var han ansatt ved bispedømmekontoret i Hamar blant annet som rådgiver og avdelingsleder.