Historisk arkiv

Priv. til red.

Toppledermøte i staten: Oppfølging av 22. julikommisjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

I statsministerens redegjørelse for Stortinget etter fremleggelsen av 22. julikommisjonen ble det varslet et ekstra toppledermøte for ledere i staten. Møtet finner sted mandag 15. oktober.

Hensikten med møtet er å forankre oppfølgingspunktene i Gjørvkommisjonens rapport hos statlige ledere og i statlig ledelse, med særlig vekt på å øke gjennomføringskraften og gjennomføringsevnen i statsforvaltningen.

- Det er viktig at statens ledere nå samles og får en felles forståelse av hva oppfølgingen innebærer for styring og ledelse av forvaltningen. Veien videre må utformes i samarbeid mellom sektorer og virksomheter, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud som er vert for toppledermøtet.

Statsminister Jens Stoltenberg holder første innlegg på møtet. Justis- og beredskapsminister Grete Faremo og fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud holder deretter hvert sitt innlegg.

Den delen av møtet der statsministeren og statsrådene Faremo og Aasrud er til stede er åpent for pressen. Etter sine innledninger er statsministeren og de to statsrådene tilgjengelige for pressen.

I overkant av 200 personer er påmeldt toppledermøtet. Deltakere er blant annet toppledere i statlige virksomheter, fylkesmenn, departementsråder og ekspedisjonssjefer i alle departementene.

Tidspunkt: Mandag 15. oktober
Klokkeslett: Møtet starter klokka 10.00. (kaffe fra klokka 9.30)
Det antas at pressetreffet med statsministeren og statsrådene starter ca klokka 11.30.
Sted: SAS Radisson Blue Scandinavia Hotell – Holbergs Plass

Redaksjoner som har spørsmål av teknisk karakter (tapping av lyd m.v.) kan kontakte seniorrådgiver Ingrid Nymoen i Difi (901 68 803). Innleggene til statsministeren og de to statsrådene blir overført på nett-TV på regjeringen.no

For ytterligere spørsmål, kontakt kommunikasjonssjef Frode Jacobsen, 995 23 495.