Historisk arkiv

250.000 kroner til kvensk språk og kultur i Språkåret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Regjeringen har satt av nye 250.000 kroner forbeholdt kvenske språk- og kulturtiltak. Midlene finnes på tilskuddsposten til nasjonale minoriteter, og søknadsfristen er 27. mai.

- 2013 er det nasjonale Språkåret, og vi feirer det språklige mangfoldet i landet vårt. Kvensk språk og kultur er i dag i en utsatt posisjon. Jeg er derfor glad for at vi akkurat i år kan sette av ytterligere 250.000 kroner til gode tiltak for det kvenske språket, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud.

Språkåret 2013 skal være en raus feiring av språklig mangfold. Minoritetsspråkene har en naturlig plass i markeringen av språkåret.

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet inviterer kvenske organisasjoner og institusjoner, kommuner og fylkeskommuner til å søke midler til kvenske språk- og kulturtiltak. Søknadsfrist er 27. mai. Når det gjelder kriterier for tilskudd, vises det til rundskrivet om tilskuddsordningen. 

Over tilskuddsposten til nasjonale minoriteter er det tidligere i år gitt 2,081 mill. kroner til ulike tiltak for å styrke kvensk språk og kultur.