Historisk arkiv

Anders Melheim ny direktør i F-35-programmet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Jeg går inn i denne stillingen med en viss ærefrykt, innrømmer Anders Melheim som onsdag 23. mai formelt tok over rollen som direktør i F-35 programmet. Melheim tar over fra generalmajor Stein Erik Nodeland som går til stillingen som Luftfartsdirektør.

Anders Melheim (t.v.) avtroppende programdirektør Generalmajor Stein-Erik Nodeland (t.h.) Materielldirektør Morten Tiller

Anders Melheim (t.v.) avtroppende programdirektør generalmajor Stein-Erik Nodeland (t.h.) Materielldirektør Morten Tiller (Forsvarsdepartementet)

- Det er mye som nå skal på plass. Etter flere år med planlegging skal Stortinget snart ta stilling til den helhetlige kampflyanskaffelsen som en del av den fremtidige forsvarsstrukturen. Da må vi begynne å omsette teori til praksis og sørge for at gjennomføringen holder samme standard som forberedelsene, sier Melheim.

Anders Melheim kommer fra stillingen som stabssjef i Forsvarets Logistikkorganisasjon hvor han ledet arbeidet med omstillingen av Luftforsvarets Hovedverksted på Kjeller til det statseide foretaket AIM Norway.

Generalmajor Nodeland har ledet programmet siden oktober 2010. Han kom da fra stillingen som generalinspektør for Luftforsvaret, og har i løpet av sin tid i programmet ledet arbeidet med bestillingen av fire F-35 treningsfly og forberedelsene til en avgjørelse i Stortinget rundt selve hovedanskaffelsen.

- Jeg føler meg veldig privilegert som har fått lov til først å lede Luftforsvaret i flere år, og deretter fått jobbe med det som virkelig blir en hjørnestein i fremtidens Forsvar, sier generalmajor Nodeland.

- Rollen som programdirektør innebærer at en må balansere tekniske, administrative, politiske og internasjonale spørsmål på en helt spesiell måte, en erfaring jeg håper å bygge på i min nye rolle som luftfartsdirektør, sier generalmajor Nodeland.

Materielldirektør Morten Tiller var også til stede ved seremonien på Kjeller for å takke generalmajor Nodeland for innsatsen. Han ønsket samtidig Anders Melheim lykke til i sin nye rolle.

- Denne anskaffelsen vil dominere Forsvarets investeringsbudsjetter i mange år fremover. Da er det viktig at vi har de riktige menneskene på de riktige stedene, og jeg er overbevist om at Anders Melheim vil videreføre det gode arbeidet som har blitt gjort i dette programmet frem til nå, avsluttet Tiller.