Historisk arkiv

Ber generaladvokaten etterforske kartleggingssaken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har bedt om at generaladvokaten skal etterforske saken om at Etterretningsbataljonen har kartlagt journalister.

-  Jeg tar denne saken svært alvorlig, og er opptatt av å få frem alle relevante forhold. På søndag ba jeg derfor forsvarssjefen om å kontakte generaladvokaten for å sørge for at denne saken blir etterforsket, sier forsvarsministeren.

Tidligere har forsvarsministeren bedt Forsvaret om en full gjennomgang av saken. Strøm-Erichsen fikk en muntlig redegjørelse fra generalinpektøren i Hæren fredag, og har etter dette bedt om svar på ytterligere spørsmål. Forsvarministeren vil få en skriftlig redegjørelse når Forsvaret har gått grundig gjennom saken.

Bakgrunn:
EOS-utvalget gjennomførte i 2012 en inspeksjon hos Etterretningsbataljonen i Forsvaret, etter en klage fra to VG-journalister. Utvalget skriver i sin årsrapport for 2012 at de finner grunn til å kritisere Etterretningsbataljonen for å behandle informasjon om klagerne uten hjemmel i personopplysningsloven.

Les mer på www.eos-utvalget.no