Historisk arkiv

Forprosjektsmidler til Indre Troms medisinske samhandlingssenter (ITMS)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet i samråd med Helse- og omsorgsdepartementet vil bevilge 6 millioner kroner til forprosjektet for ITMS.

-Forsvaret har bidratt, og vil også fremover bidra aktivt, til at det skal kunne etableres konstruktive og fremtidsrettede løsninger tilknyttet etableringen av et ITMS. Dette vil være til beste for både Forsvaret, regionale og kommunale myndigheter og ikke minst regionens innbyggere, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Med bakgrunn i en søknad fra Bardu kommune har Forsvarsdepartementet i samråd med Helse- og omsorgsdepartementet  funnet å kunne bevilge 6 millioner kroner fra Forsvarets side til forprosjektet for ITMS. 

–Jeg har vært i Bardu og lært om prosjektet, og da fikk jeg se hvor viktig det er med samarbeid mellom ulike aktører på feltet. Vi stilte oss positive til søknaden om samhandlingsmidler, og er spente på hvordan de nå vil bringe prosjektet videre, sier statssekretær Robin Kåss i helse- og omsorgsdepartementet.

Forsvaret vil samarbeide med andre aktører for å sikre et helhetlig helsetilbudet i indre Troms. Fortsatt skal roller, ansvar og kostnader fordeles i henhold til aktørenes lovpålagte ansvarsområder.

-Arne Nysted er en samhandlingsordfører. At midler til forprosjektet er på plass viser konkrete resultater, og at vi gjennomfører regjeringens politikk, avslutter forsvarsministeren.

Barduordfører Arne Nysted, helseminister Jonas Gahr Støre, forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen og Troms Aps Martin Henriksen
Barduordfører Arne Nysted, helseminister Jonas Gahr Støre, forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen og Troms Aps Martin Henriksen (Ap)