Historisk arkiv

CO2-avgift på gass - utsatt iverksetting

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Det er vedtatt å innføre CO2-avgift på gass til oppvarming av bygg fra 1. juli 2007 under forutsetning av at avgiften er avklart med EFTAs overvåkingsorgan (ESA). Det ligger ikke an til at ESA vil fatte avgjørelse i saken tidsnok til at avgiften kan tre i kraft som forutsatt. Finansdepartementet innvilger derfor dispensasjon fra avgiftsplikten.

Det er vedtatt å innføre CO2-avgift på gass til oppvarming av bygg fra 1. juli 2007 under forutsetning av at avgiften er avklart med EFTAs overvåkingsorgan (ESA). Det ligger ikke an til at ESA vil fatte avgjørelse i saken tidsnok til at avgiften kan tre i kraft som forutsatt. Finansdepartementet innvilger derfor dispensasjon fra avgiftsplikten. 

CO2-avgift på gass til oppvarming av bygg ble vedtatt i forbindelse med budsjettet for 2008, jf. St.prp. nr. 1 (2006-2007) Skatte-, avgifts- og tollvedtak, under forutsetning av at avgiften var avklart med ESA. Det er også forutsatt at departementet kan benytte plenarvedtakets dispensasjonsbestemmelse for å utsette avgiftsplikten, jf. St.prp. nr. 69 (2006-2007) Tilleggsbevilgninger og omprioriteringer i statsbudsjettet 2007.

ESA har fortsatt avgiften til vurdering og det ligger ikke an til at ESA vil fatte avgjørelse i saken før 1. juli 2007. På denne bakgrunn har departementet i dag innvilget dispensasjon fra avgiftsplikten. Fritaket gjelder generelt og inntil videre.

Se også brev til Toll- og avgiftsdirektoratet.