Historisk arkiv

Norge slutter seg til Carbon Disclosure Project

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Norges Bank har informert meg om at de vil slutte seg til Carbon Disclosure Project. Dette er jeg svært glad for, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Carbon Disclosure Project (CDP) er en uavhengig, non-profit organisasjon som har som formål å samle inn og publisere informasjon om bedrifters utslipp av drivhusgasser, og annen informasjon knyttet til bedrifters håndtering av klimagassproblematikk.

- Dette prosjektet spiller en viktig rolle i forhold til å gi oss god informasjon om utslipp og håndtering av drivhusgasser. Ved å knytte seg til prosjektet oppfordrer Norges Bank til åpenhet og drivkraft i arbeidet for å redusere utslipp, sier Halvorsen.

Pr. i dag har mer enn 300 institusjonelle investorerer skrevet under som såkalt "Signatory Investor".

På vegne av de deltakende investorene henvender Carbon Disclosure Project seg til børsnoterte selskaper og ber dem fylle ut en spørreundersøkelse som blant annet dekker deres utslipp av drivhusgasser, men også hvordan bedriftene forholder seg til effektene av mulige klimaendringer, og spørsmål om hva de gjør for å kutte sine utslipp. Ved den siste spørreundersøkelsen, i 2007, var det mer enn 1300 selskaper som besvarte undersøkelsen.