Historisk arkiv

Garanterer innskudd i Kaupthings filial i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Jeg vil iverksette de nødvendige tiltak slik at norske myndigheter kan forskuttere det som etter reglene skal dekkes av den islandske sikringsordningen, mot å overta kravet på den islandske garantiordningen, sier finansminister Kristin Halvorsen.

- Jeg vil iverksette de nødvendige tiltak slik at norske myndigheter kan forskuttere det som etter reglene skal dekkes av den islandske sikringsordningen, mot å overta kravet på den islandske garantiordningen. Dette innebærer at innskytere i den norske filialen av Kaupthing vil kunne få full dekning fra Bankenes sikringsfond og norske myndigheter av innskudd inntil 2 millioner kroner per innskyter i filialen, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Innskytere i Kaupthings filial i Norge er gjennom Kaupthings "topping up" medlemskap i Bankenes sikringsfond etter det gjeldende banksikringsregelverket dekket av den norske sikringsordningen for inntil 2 millioner kroner med fradrag for det beløp som etter reglene skal dekkes av den islandske sikringsordningen (ca. 20.000 euro). Islandske myndigheter har garantert innskudd i Kaupthing på Island fullt ut.

- Jeg vil på vegne av innskytere i Kaupthings norske filial ta opp med islandske myndigheter om ikke også kunder i den norske filialen bør nyte godt av den generelle garantien fra islandske myndigheter, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Lenker: 
Innskuddsgaranti i norske banker.
- Sparepenger i norske banker er godt sikret.