Historisk arkiv

Skattekutt for pensjonistektepar med minstepensjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Regjeringen vil foreslå å øke grensen for å betale inntektsskatt for pensjonistektepar for 2008. Dette gjøres for at ektepar som kun har minstepensjon å leve for, ikke skal betale skatt etter økningen av minstepensjonene fra 1. mai i år.

Årets trygdeoppgjør innebærer et historisk løft for blant annet minstepensjonister. Dette har imidlertid ført til at samlet minstepensjon for ektepar kommer over gjeldende innslagspunkt for å betale inntektsskatt i 2008, som er på om lag 231 800 kroner. Samlet pensjon for et minstepensjonistektepar er økt til om lag 240 700 kroner for hele 2008.

Regjeringen har som mål at personer som i hovedsak kun har minstepensjon å leve av, ikke skal betale inntektsskatt. I forbindelse med statsbudsjettet for 2009 vil derfor Regjeringen foreslå å øke innslagspunktet for skatt for pensjonistektepar. Endringen vil skje ved at grensen for skattefri nettoinntekt for ektepar i skattebegrensningsregelen økes fra 171 500 kroner til 181 800 kroner. Sammen med minstefradraget vil dette gi et innslagspunkt for skatt for pensjonistektepar på om lag 245 700 kroner.

For enslige med kun minstepensjon vil de gjeldende skattereglene sikre at minstepensjonen blir skattefri.

Se også pressemelding fra Statsministerens kontor.