Historisk arkiv

Ikrafttredelsen av endringene i verdipapirforskriften om verdipapirforetaks plikt til å foreta lydopptak av telefonsamtaler mv. utsettes i ytterligere tre måneder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet har i dag besluttet at endringene i verdipapirforskriften om verdipapirforetaks plikt til å foreta lydopptak av telefonsamtaler, som ble fastsatt 16. desember 2009, utsettes i ytterligere tre måneder, dvs. til 1. april 2011.

Finansdepartementet fastsatte 16. desember 2009 endringer i verdipapirforskriftens regler om lydopptak mv. Forskriftsendringene skulle opprinnelig tre i kraft 1. juli 2010, men ikrafttredelsen ble ved endringsforskrift 9. juni 2010 utsatt med seks måneder, det vil si til 1. januar 2011.

Finansdepartementet har fått tilbakemeldinger fra bransjeorganisasjonene og Finanstilsynet om at det pågår arbeid hos verdipapirforetakene for å innrette seg etter reglene, men at det er behov for noe mer tid til å teste ut de tekniske løsningene for å kunne oppfylle kravene i forskriften. På denne bakgrunn har departementet i dag besluttet at ikrafttredelsen av endringene i verdipapirforskriftens regler om lydopptak, som ble fastsatt 16. desember 2009, utsettes til 1. april 2011.