Historisk arkiv

Avslag på søknad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet har i dag avslått søknad fra Oslo Børs VPS Holding ASA om samtykke til notering av selskapets aksjer på Oslo Børs eller Oslo Axess. Ved vurderingen har departementet lagt avgjørende vekt på hensynet til å sikre Oslo Børs og Oslo Axess som uavhengige markedsplasser, og markedsaktørenes tillitt til det norske verdipapirmarkedet.

Oslo Børs VPS Holding ASA søkte 6. juni 2011 om tillatelse til å notere selskapets aksjer på Oslo Børs eller Oslo Axess. I søknaden til departementet er det fremhevet at mange av de regulerte markedene Oslo Børs konkurrerer og sammenligner seg med innenfor EØS-området, er notert på egen markedsplass. Videre er det pekt på at en notering vil forenkle tilgang på og handel i aksjen, og vil kunne bidra til at prisingen blir mer på nivå med andre selskaper i samme bransje og i seg selv føre til økt likviditet i aksjen.

I vurderingen av om samtykke til notering skal gis har departementet tatt utgangspunkt i hensynet til å sikre Oslo Børs og Oslo Axess som uavhengige markedsplasser, og markedsaktørenes tillit til det norske verdipapirmarkedet og de institusjoner som har en helt sentral rolle i dette markedet. Hensynet til at markedsplassen opptrer uavhengig er etter departementets syn avgjørende for å sikre et velfungerende verdipapirmarkedet.

Etter en samlet vurdering, der hensynet til å sikre uavhengige markedsplasser og markedsaktørenes tillit til leverandører av sentrale infrastrukturtjenester i verdipapirmarkedet er veiet opp mot formålet med en notering, er departementet kommet til at søknaden avslås.

Les hele vedtaket her.