Historisk arkiv

Feil i figur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Innlegg i DN

I et intervju med statsminister Jens Stoltenberg 6. april var det en beklagelig feil i figuren for gjennomsnittlig vekst i Norge. Figuren var utarbeidet av Finansdepartementet og illustrerer den gode utviklingen i norsk fastlandsøkonomi. Veksten i fastlandsøkonomien gjennom de siste 15 årene har vært i overkant av 3 prosent.

I et intervju med statsminister Jens Stoltenberg 6. april var det en beklagelig feil i figuren for gjennomsnittlig vekst i Norge. Figuren var utarbeidet av Finansdepartementet og illustrerer den gode utviklingen i norsk fastlandsøkonomi. Veksten i fastlandsøkonomien gjennom de siste 15 årene har vært i overkant av 3 prosent. Det er en prosentenhet lavere enn det som framkom av figuren som DN trykket. Dette rokker imidlertid ikke ved hovedbildet: Sammenliknet med USA, euro-området og andre etablerte industriland har Norge hatt en svært god økonomisk utvikling de siste 15 årene, med relativt høy vekst og lav arbeidsledighet.

Det er riktig at vi har hatt glede av den økonomiske framgangen i Kina og andre såkalte framvoksende økonomier. Dette illustrerer at Norge som et lite land er godt tjent med å delta i det internasjonale varebyttet, og at vi har innrettet oss slik at vi greier å høste av disse fordelene.