Historisk arkiv

Bankkunde fikk medhold av Bankklagenemnda

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Jeg er spesielt opptatt av forbrukerbeskyttelsen til kunder som investerer i finansielle produkter, og Finansdepartementet har vært en pådriver for at Bankklagenemnda skulle gi en vurdering av sammensatte produkter, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Bankklagenemnda har i en uttalelse i dag gitt medhold til en bankkunde etter investering i sammensatte produkter.

- Det er positivt at Bankklagenemnda har vurdert selve strukturen i de innklagede produktene. Dette er ofte svært kompliserte produkter med liten eller ingen mulighet for gevinst. Jeg registrerer at Bankklagenemnda i denne saken gir bankkunden medhold i klagen, og at de legger vekt på at kunden ble rådet til å lånefinansiere kjøpet, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Bankklagenemndas uttalelse er basert på det regelverket som eksisterte før innføringen av skjerpede krav til salg av sammensatte produkter som kom i 2008.

- Kravene til selgeren av sammensatte produkter er nå enda klarere enn da kunden kjøpte produktene. Som et resultat av det nye regelverket ser vi at salget av sammensatte produkter så å si har stoppet opp, sier finansministeren.