Historisk arkiv

Månedlig publisering av statsregnskapet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

1. desember publiserer Senter for statlig økonomistyring (SSØ) for første gang månedlig bevilgningsregnskap. – Dette er et tiltak for å øke åpenheten om budsjett- og regnskapstall gjennom året, der hensikten er at den enkelte kan følge mer med på statens løpende utgifter, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

1. desember publiserer Senter for statlig økonomistyring (SSØ) for første gang månedlig bevilgningsregnskap. – Dette er et tiltak for å øke åpenheten om budsjett- og regnskapstall gjennom året, der hensikten er at den enkelte kan følge mer med på statens løpende utgifter, sier finansminister Sigbjørn Johnsen. Det publiseres nå tall som er oppdatert per oktober 2010.

Finansdepartementet ønsker å bidra til større åpenhet i statsforvaltningen ved å utarbeide og publisere månedlige statsregnskapstall. På denne måten blir det lettere for allmennheten å følge utviklingen i statens utgifter til ulike formål og de ulike inntektspostene gjennom året. Det er lagt opp til en fullstendig og enhetlig publisering av slike regnskapstall på internett, der det også vil bli gitt oppdaterte opplysninger om Stortingets bevilgninger på de enkelte postene i statsbudsjettet.

Følgende informasjon publiseres i den nye løsningen:

  • Bevilgningsregnskap for utgifter og inntekter, med oppdaterte bevilgnings- og regnskapstall på den enkelte budsjettpost.
  • Bevilgningshistorikk for den enkelte budsjettpost som viser overført bevilgning fra i fjor, saldert statsbudsjett og endringer i bevilgningene etter saldert budsjett med referanse til det aktuelle budsjettdokumentet.
  • Oversikt over budsjettdokumenter til Stortinget, komitéinnstillinger og stortingsvedtak som ligger til grunn for vedtatte bevilgningsendringer etter saldert budsjett. Fra oversikten er det mulig å klikke seg inn på det aktuelle dokument.

Publiseringsløsningen finnes på hjemmesidene til DFØ