Historisk arkiv

Forskrift om forbud mot bruk av foredlede animalske proteiner i fór til produksjonsdyr

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystdepartementet har sammen med Landbruks- og matdepartementet fastsatt ny forskrift om forbud mot bruk av foredlede animalske proteiner i fór til produksjonsdyr.

Forskriften erstatter forskrift 22. desember 2000 nr. 1416 om forbud mot bruk av foredlede animalske proteiner i fôr til produksjonsdyr. Forskriften viderefører mange av bestemmelsene i dagens forskrift, og implementerer forordningene 1234/2003/EF og 1292/2005/EF i norsk rett.

Fiskeri- og kystdepartementet har sammen med Landbruks- og matdepartementet fastsatt ny forskrift om forbud mot bruk av foredlede animalske proteiner i fór til produksjonsdyr. Forskriften erstatter forskrift 22. desember 2000 nr. 1416 om forbud mot bruk av foredlede animalske proteiner i fôr til produksjonsdyr. Forskriften viderefører mange av bestemmelsene i dagens forskrift, og implementerer forordningene 1234/2003/EF og 1292/2005/EF i norsk rett. 

For havbruksnæringen er det viktig at det bl.a. åpnes for bruk av blod og blodprodukter i fôr til fisk. Dette sikrer like konkurransevilkår innad i EØS-området. I tillegg åpnes det for å benytte biprodukter fra akvakulturdyr i fôr til akvakulturdyr, med unntak for fôring til samme art. Dette for å begrense faren for overføring av smitte gjennom fôret.  Det er nedfelt hygieniseringskrav for å redusere faren for overføring av smitte gjennom fôret. Hygieniseringskravet legger ikke unødige begrensninger ift fôrtyper som i dag er under utvikling og brukes bl.a. til levendefanget fisk.

Forskrift om forbud mot bruk av foredlede animalske proteiner i fór til produksjonsdyr (pdf)