Historisk arkiv

Globalisering og utfordringer for forvaltningen av havene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen åpnet i dag den internasjonale konferansen The World Ocean in Globalization: Challenges for Marine Regions. – Konferansen tar opp en rekke problemstillinger som har det til felles at de er helt sentrale for forvaltningen av havene. Som en stor havnasjon er det viktig for Norge å ha et sterkt fokus på disse problemstillingene, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Konferansen arrangeres av 50-årsjubilanten Fritjof Nansens Institutt, og tar blant annet for seg ulovlig fiske, maritime transportspørsmål, klimaendringer, forurensing og biologisk mangfold i havet. - Dette seminaret er en verdig markering av instituttets 50 års jubileum, og jeg ønsker instituttet lykke til med de neste 50 årene med forskning, sa fiskeri- og kystministeren i sin åpningstale.

- Samarbeid på tvers av sektorer og god dialog mellom gamle og nye partnere er viktig for å oppnå en bærekraftig forvaltning av havene. Jeg mener at de globale utfordringene bare kan takles effektivt gjennom internasjonalt samarbeid og koordinering, sier Helga Pedersen.