Historisk arkiv

Etablering av statlig slepebåtkapasitet på Sørlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Regjeringen vil etablere statlig slepebåtkapasitet på Sørlandet så snart det lar seg gjøre. Anbudsrunde vil utlyses i løpet av de nærmeste dagene.

- Regjeringen har i Soria Moria-erklæringen slått fast at vi vil sikre en god slepebåtkapasitet med rask responstid langs hele kysten, sier statsminister Jens Stoltenberg.
- Beredskapen i Nord-Norge er ivaretatt. Når vi nå får på plass en fast stasjonert slepebåt på Sørlandet styrker dette både oljevernberedskapen og den generelle sjøsikkerheten. Regjeringen vil også utarbeide en plan for utbygging av slik slepebåtkapasitet på Vestlandet, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Statsminister Jens Stoltenberg, fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen skal i ettermiddag besøke områder som er rammet av oljesølet fra havaristen ”Full City.” De vil være i Krogshavn ved Langesund ca. kl. 17.00 hvor pressen kan møte de tre statsrådene.

- Situasjonen er veldig trist både for fastboende, hytteeiere, og ikke minst for dyreliv og natur i områdene som er berørt av oljesølet. Alle krefter settes inn i det viktige arbeidet med å få oljen opp av sjøen og vekk fra land, for å begrense skadene på de sårbare miljøressursene i området, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.