Historisk arkiv

Fyrtårnprisen 2010 til Dag Lindebjerg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

-Du oppfyller så absolutt kriteriene til Fyrtårnprisen, og det er derfor med stor glede at jeg i dag deler ut årets Fyrtårnpris til deg, Dag Lindebjerg, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. Lindebjerg, som er journalist i NRK Hordaland, mottar prisen for sin innsats for å profilere kystkulturen i Norge. Prisen ble delt ut under feiringen av Kystens dag i Oslo.

Lindebjerg er blant annet kjent fra radioprogrammet «Maritimen», en rekke programmer om vestlandskysten og TV-serien «Den leiken den ville han sjå». En serie som tar opp fiskerier i Norge – fra sildefiske til fangst med teine, fangst av hval og fritidsfiske. I fjor mottok han prisen «Årets navn på kysten» fra Fiskeribladet Fiskaren for denne TV-serien.

Programserien ga ham også fjorårets ”Kanonpris” fra Norges Kvalfangerlag. I april i år mottok han også Kongens fortjenestemedalje i sølv for hele sin innsats som journalist som i utallige tv-programmer og -serier har vist fram liv og næring på norskekysten.

Fyrtårnprisen går hvert år til noen som har utmerket seg ut over det vanlige gjennom sitt arbeid eller interesseområde, og som på denne måten har markedsført fiskeri- og kystnasjonen Norge på en positiv måte. I år ble den delt ut for sjuende gang. Tidligere vinnere er Ingrid Espelid Hovig, gründer Steinar Olaisen, WWF Norge, Kystaksjonen for tsunamiofrene, Forbundet Kysten og Kystvakten.