Historisk arkiv

Forhandlingene med EU om en kvoteavtale for 2013 er utsatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Norge og EU har denne uken forhandlet om en bilateral kvoteavtale for 2013. Det er mange saker på dagsorden i forhandlingene, og til tross for betydelig fremdrift på flere felt, er det behov for mer tid for å komme frem til en avtale for 2013. Partene har avtalt å møtes igjen i januar.

 

 

Norge og EU har denne uken forhandlet om en bilateral kvoteavtale for 2013. Det er mange saker på dagsorden i forhandlingene, og til tross for betydelig fremdrift på flere felt, er det behov for mer tid for å komme frem til en avtale for 2013.  Partene har avtalt å møtes igjen i januar.

Avtalen mellom Norge og EU dreier seg blant annet om fastsettelse av kvoter på fellesbestandene i Nordsjøen og Skagerrak, utveksling av gjensidige fiskemuligheter i hverandres farvann og samarbeid om kontroll. Fiskeriavtalen er viktig for næringen i mange land.

- Fiskerisamarbeidet mellom Norge og EU har utviklet seg i riktig retning, og EU er en viktig og nær partner for Norge. Det har blitt ført konstruktive forhandlinger, men det er likevel behov for litt mer tid, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.