Historisk arkiv

Rekrutteringsordningen styrkes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

-Regjeringen varslet i Stortingsmeldingen ”Verdens fremste sjømatnasjon” at man ville videreføre og styrke rekrutteringsordningen. Formålet er å bidra til at unge og motiverte fiskere kan få muligheten til å etablere seg i fiskerinæringen, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Fiskeri- og kystdepartementet har i dag vedtatt forskrift som fastsetter at det skal lyses ut tjuefem nye rekrutteringskvoter (deltakeradganger) for 2014. Dette er en økning på 15 nye deltakeradganger fra i fjor.  Et sikkert kvotemessig driftsgrunnlag er en viktig forutsetning for å drive fiske med eget fartøy, og det gir større forutsigbarhet i driften.

Vilkårene for tildeling videreføres med tilføyelse av at søker må ha gjennomført gyldig sikkerhetskurs. Kriteriene for å rangere søkere når det er flere søkere enn deltakeradganger, presiseres noe i forhold til årets ordning og innebærer at søkere med  fagbrev i fiske og fangst kombinert med minst tre års fartstid prioriteres først.

Med flere deltakeradganger og tydeligere vilkår, mener jeg rekrutteringsordningen vil treffe de mest motiverte og best egnede unge fiskerne, sider fiskeri- og kystministeren.

Fiskeridirektoratet vil lyse ut deltakeradgangene og for øvrig administrere ordningen.