Historisk arkiv

WHO erklærer fase seks i pandemiutviklingen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Verdens helseorganisasjon (WHO) har i dag hevet beredskapsnivået til fase 6. Dette innebærer at Influensa A (H1N1)-viruset er etablert i minst to WHO-regioner. WHO har slått fast at det nye viruset sprer seg og smitter folk i ulike verdensdeler.

Verdens helseorganisasjon har i dag hevet beredskapsnivået til fase 6. Dette innebærer at Influensa A (H1N1) viruset er etablert i minst to WHO-regioner.
Verdens helseorganisasjon har slått fast at det nye influensa A (H1N1) viruset sprer seg og smitter folk i ulike verdensdeler.

- Vi står ved starten av en ny pandemi – det vil si en verdensomspennende influensaepidemi forårsaket at et nytt virus. Erfaringsmessig skjer dette tre – fire ganger hvert hundreår, sier helse- og omsorgsministeren.

- Viruset har så langt vist seg ikke å være så farlig som vi kunne fryktet. Det meldes fra enkelte land om at situasjonen kan sammenliknes med en vanlig sesonginfluensa. Vi håper det ikke vil bli verre, men vi er forberedt om så skulle skje, sier helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen.

- Dette er en ventet utvikling som norske helsemyndigheter er forberedt på. Vi er også forberedt på at situasjonen kan endres. Våre fagmyndigheter følger situasjonen nøye. De venter at vi kan få en større influensepidemi, sannsynligvis fra kommende høst. Dette må vi forberede oss på. De som ikke allerede har startet planleggingen, må gjøre det nå, sier Hanssen.