Historisk arkiv

Satser på pasientsikkerhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Regjeringen styrker arbeidet for økt pasientsikkerhet gjennom en rekke tiltak. – Vi har en god helsetjeneste i Norge, men vi må samtidig erkjenne at det gjøres feil. Tiltakene skal sikre at arbeidet for å styrke kvaliteten i helsetjenesten trappes opp, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Regjeringen la nylig fram ny nasjonal helse- og omsorgsplan for Stortinget. Planen er et viktig redskap for kvalitet og faglig styring.

– Neste år vil vi så legge fram en egen stortingsmelding om kvalitet og pasientsikkerhet. Vi har også foreslått å lovfeste at alle virksomheter skal drive et systematisk arbeid for å fremme pasientsikkerheten, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

I januar startet en egen pasientsikkerhetskampanje, I trygge hender, ved alle norske sykehus.

Nylig la helse- og omsorgsministeren de første kvalitetstallene, et resultat av arbeidet med å måle kvalitet i behandlingen ved norske sykehus.

– Vi er opptatt av åpenhet i helsetjenesten. Pasientene skal selv kunne gå inn og se på resultatene for sitt sykehus. Denne informasjonen blir derfor nå lett tilgjengelig på nett, sier Strøm-Erichsen.

Det er også opprettet en egen utrykningsgruppe i Statens helsetilsyn, som rykker ut ved alvorlige hendelser.

– Vi har også gitt klare styringskrav til de regionale helseforetakene om kvalitet og pasientsikkerhet, og vi etablerte allerede i 2007 en egen nasjonal enhet for pasientsikkerhet, sier Strøm-Erichsen.