Historisk arkiv

Vil forby syntetiske cannabinoider

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Legemiddelverket foreslår å føre opp åtte syntetiske cannabinoider på narkotikalisten. – Fra regjeringens side ønsker vi å være tydelige på at slike stoffer ikke skal være lov å bruke, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Legemiddelverket foreslår å føre opp åtte syntetiske cannabinoider på narkotikalisten. – Fra regjeringens side ønsker vi å være tydelige på at slike stoffer ikke skal være lov å bruke. Vi tar derfor sikte på at et forbud kan tre i kraft raskt, trolig innen utgangen av året, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

- Disse stoffene er farlige, og et forbud tydeliggjør dette, samtidig som det gir oss mulighet til å hardt ned på smugling og salg, sier helse- og omsorgsministeren.

Forslaget sendes på høring i dag, og det er besluttet at høringsfristen settes til to uker og fristen for å uttale seg til forslaget er dermed 9. desember 2011.

Det har den siste tida vært stor oppmerksomhet omkring den økte innførselen av syntetiske cannabinoider.  Bruk av disse stoffene er en fare for folkehelsa og det er viktig at stoffene føres opp på narkotikalisten. Dette gir også bedre muligheter for toll og politi til å følge opp saker som dreier seg om innførsel og bruk av disse stoffene.

Les også denne artikkelen om oppdatering av narkotikalisten på Legemiddelverkets nettsider

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter