Historisk arkiv

Nytt hjelpemiddel til vurdering av pasientens forståelse av egen situasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Det er viktig at pasienter forstår sin egen situasjon og at de blir hørt i spørsmål som angår dem. Nå har Senter for medisinsk etikk ved Universitetet i Oslo oversatt ”Aid To Capacity Evaluation” (ACE), et hjelpemiddel som vurderes som det beste verktøyet for legene til å vurdere om pasienten forstår sin egen situasjon.

Oversettelsen er en del av den pågående etikksatsingen i de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Med støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet veileder og underviser Senter for medisinsk etikk kommuner som driver systematisk etikkarbeid. Senteret gir tilbud om kompetanseutvikling og bidrar til erfaringsutveksling på tvers av kommunene.  I tillegg gjennomfører senteret forskning om praksisnære og sentrale etiske utfordringer og håndtering av disse i kommunehelsetjenesten.

Den norske oversettelsen av hjelpemiddelet, Aid To Capacity Evaluation (ACE) ble publisert i desember 2011 og er gratis tilgjengelig i elektronisk versjon på Senter for medisinsk etikk sin nettside og i papirversjon.


 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter