Historisk arkiv

Stor interesse for norske e-helseløsninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

High Level eHealth Conference ble gjennomført under den internasjonale e-helseuken som pågikk i København 7-9 mai. Konferansen ble åpnet av den danske helseministeren Astrid Krag. Visepresident i EU-kommisjonen Neelie Kroes og kommisjonær John Dalli innledet på vegne av EU-kommisjonen. Statssekretær Ragnhild Mathisen deltok på møtet som drøftet viktige spørsmål knyttet til utbredelse av digitale løsninger i helsesektoren.

E-helseuken samlet 2400 deltakere fra 36 land, og mange norske aktører fra både helsesektoren og leverandørsiden hadde tatt turen til København. Norge markerte seg med egen paviljong på messen hvor blant annet e-resept, kjernejournal og Norsk helsenett ble vist frem. I tillegg ble det arrangert et eget norsk seminar i løpet av konferansen.

- Helse- og omsorgsdepartementet arbeider for tiden med en stortingsmelding om IT i helsesektoren, og vi mener det er viktig å kunne bidra til slike møteplasser hvor bransjen samles for gjensidig erfarings- og informasjonsutveksling, sier Ragnhild Mathisen. Det var også stor internasjonal interesse for flere av de norske satsningsområdene som ble presentert.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter