Historisk arkiv

Praktisk forskningsveileder for kommunene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

For å inspirere til økt forskningsaktivitet er det utarbeidet en praktisk håndbok for hvordan den enkelte kommune kan medvirke til og tilrettelegge for forskning for den kommunale helse- og omsorgssektoren.

Å styrke kunnskapsgrunnlaget i de kommunale helse- og omsorgstjenesten er nødvendig for å sikre bedre og mer framtidsrettet tjenester. For å stimulere til praksisnær forskning og bidra til at tjenestene tar i bruk og formidler ny kunnskap, har kommunene i ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester fått ansvar for å medvirke og tilrettelegge for forskning.

Veiviseren "Forskning for bedre kommunale helse- og omsorgstjenester" gir praktiske råd og kunnskap om hvordan kommunene kan tilrettelegge for og medvirke til forskning. Veiviseren beskriver aktuelle samarbeidspartnere og finansieringskilder. Videre beskrives relevante kunnskapskilder, forskningsprosessen og forskningsetikk. Veiviseren avsluttes med et kapittel om hvordan kommunene kan implementere og anvende forskning i praksis.

Veiviseren foreligger foreløpig i elektronisk versjon og finnes på Omsorgsforsknings nettsider fram til desember 2013. I dette tidsrommet er det mulig å komme med tilbakemeldinger og tips til veilederen.

Veiviseren er utarbeidet i et samarbeid mellom Senter for omsorgsforskning Sør og Senter for omsorgsforskning Vest på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter