Historisk arkiv

Støre ledet toppmøte om livsstilssykdommer i WHO

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

- Virkemidlene fra kampen mot tobakk lar seg ikke like lett overføre til industrien som står for andre usunne produkter. Vi må finne en balanse mellom lovregulering og sosial mobilisering, sa helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre da han åpnet et av hovedarrangementene under generalforsamlingen i Verdens helseorganisasjon tirsdag.

Helseministre fra USA, Russland, Sør-Afrika og Ghana delte erfaringer og planer for videre kamp mot ikke-smittsomme livsstilssykdommer (NCDs) med en fullsatt sal.

- I Norge ser vi mange eksempler på selvregulering. Hvis vi ikke får god nok effekt av denne selvreguleringen, har vi lovforslag i ermet. Industrien kan selv bidra til å redusere salt- og sukkerinnholdet i sine matvarer - vi vil følge utviklingen nøye, sa Støre.

Støre med panlet til NCD
I tillegg til helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre, deltok følgende i paneldiskusjonen: Direktør i det russiske helsedepartementet, Marina Shevireva, Ghanas helseminister, Sherry Ayittey, USAs helseminister, Kathleen Sebelius, Sør-Afrikas helseminister, Aaron Motsoaledi og Assisterende generaldirektør i WHO, Oleg Chestnov. (Chris Black)

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter