Historisk arkiv

Støre til generalforsamlingen i Verdens helseorganisasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helseledere fra WHOs medlemsland deltok da generalforsamlingen i Verdens helseorganisasjon åpnet i Geneve mandag 20. mai.

Helseledere fra WHOs medlemsland deltok da generalforsamlingen i Verdens helseorganisasjon åpnet i Geneve mandag 20. mai. Årets hovedtema er nye mål for verdens helsesatsing etter tusenårsmålene, som gjelder fram til 2015. Landene skal også gjennomgå status for reformarbeidet i WHO, som skal gjøre WHOs arbeid mer effektivt, transparent og strategisk.

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre leder tirsdag et møte om ikke-smittsomme sykdommer. Diabetes, kreft, overvekt og inaktivitet er globale helsetrusler som settes stadig høyere på agendaen i WHO.

Statssekretær Nina Tangnæs Grønvold møtte mandag Norges hovedsamarbeidsland i kampen mot tobakksskader. Australia var vertskap for nettverksmøtet og ligger, som Norge, i front i verden når det gjelder tiltak for å få ned dødeligheten av tobakksskader.

Ambassadør Steffen Kongstad og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Nina Tangnæs Grønvold
Ambassadør Steffen Kongstad og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Nina Tangnæs Grønvold under generalforsamlingen i WHO. (Helse- og omsorgsdepartementet)

Beredskap og overvåking av det nye coronaviruset og H7N9 er også blant temaene som står på agendaen for den 66. Verdens Helseforsamling (#WHA66).

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter